fredag 5 augusti 2011

Survivors - Säsong 2 (2008)Om du inte sett den första säsongen av Survivors, sluta läs nu och ta en titt på min recension av första säsongen HÄR istället.

Vi får följa våra vänner Abby, Tom, Greg, Anya, Aalim, Najid och Sarah i den andra och sista säsongen av Survivors. Den tar vid där den första säsongen slutar när Abby blir bortförd för att agera labbråtta åt en hemlig organisation vars enda mål är att hitta ett vaccin mot viruset, som nu börjat mutera sig, till vilket pris som helst.

Första säsongen fokuserade på att lära känna karaktärerna. Andra säsongen fokuserar på att utveckla dem. Det händer en hel del under loppet av sex timmar. Sökandet efter Abby’s son fortsätter, mystiska vykort kräver sin förklaring och vi får fördjupa oss rejält i Greg’s liv före viruset. Själviskt beteende och kampen om överlevnad är nu ännu mer påtaglig och alla människor de stöter på agerar mer drastiskt då insikten om att även de som är immuna kan drabbas av den muterade varianten av viruset. Andra säsongen av Survivors är lika bra som den första och lite välbehövd romans piffar upp den annars mörka vardagen.
Slutet lämnas väldigt öppet vilket är bra men samtidigt väldigt frustrerande eftersom man vet att detta är sista säsongen. Jag tycker Survivors är mycket bättre än liknande The Walking Dead som efter det fantastiska pilotavsnittet mest trampar runt utan att det egentligen händer någonting. De skulle ha använt zombiesarna från The Walking Dead och slängt in dom i Surviviors istället. De skulle ha varit klockrena biroller. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar