måndag 1 augusti 2011

Survivors - Säsong 1 (2008)


Ett virus tar död på 99 % av världens befolkning och den resterande procenten gör allt som krävs för att hålla sig vid liv.

Vi får följa ett antal överlevande. Abby, mamman som letar efter sin son och som är förnuftet personifierat. Tom, brottslingen som när epidemin utbröt satt fängslad. Anya, doktorn som förlorat hoppet då hennes kunskaper var lönlösa gentemot viruset. Aalim, lyxliraren som är van att leva ett liv i överflöd. Najid, en föräldralös pojke som letar efter sin farbror och Greg, ensamvargen som egentligen vill bo så långt borta från civilisationen som möjligt och börja om på nytt.
De träffar på allt från en schizofren pastor till spillrorna från en regering och i varje episod introduceras nya karaktärer som på gott och ont försöker att leva i eftersviterna av det fruktansvärda viruset.

Survivors är en nyinspelning av en serie från 1970-talet med samma namn. Jag har inte sett originalet men nyinspelningen gillar jag.
En story som detta är alltid lika aktuell och idag, efter svininfluensan och EHEC känns den som ett trovärdigt scenario. Människans rädsla skildras här mycket bra även om det ibland kanske blir något klichéartat. Den håller mitt intresse uppe och jag ser spänt fram emot att titta igenom den andra och tyvärr sista säsongen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar