torsdag 1 september 2011

Chained Heat (1983)


”Don’t call me warden , call me Fellini”

Carol Henderson (spelad av Linda Blair i en fruktansvärd frisyr) kör av misstag på en kille som dör och detta leder till att hon får spendera 18 månader bakom lås och bom.  Hon hamnar på ett kvinnofängelse som är styrt av snuskhummern Warden Bacman och hans vänstra hand Captain Taylor, en sadistisk kvinna som med hjälp av sin inte så sympatiska pojkvän (spelad av Henry Silva som ser mer anorektisk ut än vanligt) smugglar in knark till fångarna.
Blåögd som Carol är tror hon att ärlighet vara längst. Detta är något hon snart inser är raka motsatsen då fängelset är fyllt av desperata kvinnor som gör vad som helst för att få sina straff reducerade eller så behagliga som möjligt.

”You slimy pigshit”

Linda Blair, här 24 år gammal, kastar kläderna i vad som av många anses som den bästa women in prison filmen genom tiderna. Det finns inte en enda sympatisk överordnad på fängelset, alla är skrupelfria. Vakterna och såklart fängelsechefen, förgriper sig på fångarna så fort de får en chans. Fångarna själva fördriver tiden med lesbiska kärleksaffärer, armbrytning, knark, knivslagsmål och en allmänt taskig attityd.
Det här är riktigt underhållande och jag är beredd att hålla med om att Chained Heat är, om inte den bästa, en av de allra bästa women in prison filmer jag sett. Filmen innehåller inte en död sekund och här finner du allt som bör finnas i filmgenren och mer därtill. Den är fylld av nakna kroppar och fula ord och är dessutom riktigt våldsam och det är ju alltid ett plus i kanten. Ett mer korrumperat och politiskt inkorrekt fängelse får man leta efter. Det finns inte ett rätt i hur fängelset styrs och det tackar jag gudarna för då detta är ett mästerverk i dålig smak!

Panik House Entertainment har nu släppt Chained Heat tillsammans med Red Heat och Jungle Warrior, helt oklippta och i vacker anamorfisk widescreen. Gillar du denna filmgenre är detta köp ett måste. Släppet är limiterat så skynda, fynda.

2 kommentarer:

  1. Haven't seen this, but this looks like fun! Linda Blair and Henry Silva are usually entertaining.

    SvaraRadera
  2. It's an awesome movie and one of my new favourites in the WIP genre!Panik House Entertainment aka Synapse has released it together with 2 more WIPs Read Heat and Jungle Warrior all of them uncut and in nice anamorphic widescreen. It's a must own!

    SvaraRadera