onsdag 12 juni 2013

Ilsa, Harem Keeper of the Oil Sheiks (1976)
Unga och vackra kvinnor från hela världen kidnappas och levereras i trälådor till shejken El Sharifs harem som ligger beläget någonstans i arabvärldens öken. Där befinner sig Ilsa, tillsammans med sina två lesbiska medhjälpare Satin och Velvet, som förvandlar de stackars kvinnorna till sexslavar. Ilsas uppgift är att lära kvinnorna lydnad och få dem att inse att deras gamla liv är förbi. När amerikanaren Kaiser och hans adjutant Adam kommer på besök för att försöka lägga beslag på shejkens dyrbara rikedomar som gömmer sig under sanddynerna, blir allt plötsligt komplicerat. En spion finns bland shejkens kvinnor och det blir Ilsas uppgift att finna förrädaren - till vilket pris som helst.

”…but first, I have a matter of discipline to attend to.”

Även fast Ilsa får huvudet sönderskjutet i slutet av She Wolf of the SS hindrar det inte henne från att dyka upp i ytterligare ett sexladdat äventyr. Tur är väl det då Ilsa, Harem Keeper of the Oil Sheiks är en otroligt underhållande historia. Borta är de skitiga barackerna och de många experimenten och istället utspelar sig uppföljaren i ett exotiskt ökenlandskap där Ilsa fixar slavar för att tillfredställa shejken El Sharifs behov. Ilsa, Harem Keeper of the Oil Sheiks är mer lättsam än sin föregångare och inte alls lika sadistisk eller våldsam. Tydligen var detta ett medvetet val då filmskaparna ville hindra filmen från att bli totalförbjuden och därmed dra en större publik till biograferna. Detta är emellertid ingenting som stör utan vi blir även denna gång serverade mängder av sex och våld i absurda situationer. Stenhårda topplesslagsmål, köttätande myror, sprängdeg i underlivet som detoneras vid vilt samlag är bara några av de ingredienser vi får ta del av.

Dyanne Thorne är som vanligt makalöst bra och även fast hon är lite snällare i uppföljaren är hon fortfarande en ondskefull och sadistisk bitch som ännu en gång får smaka på sin egen medicin. Det ligger inte lika mycket fokus på Ilsas sexuella törst efter män och det dröjer en timme innan hon kastar kläderna. Denna gång är det shejken El Sharif som inte kan få nog och Jerry Delony är perfekt i rollen och är en värdig tillökning till filmvärldens skurkar. Glad flöjtmarschmusik och orientaliska toner agerar soundtrack och turbaner, skägg och solglasögon upptar tv-rutan när lättklädda kvinnor inte tar upp all fokus. Precis som She Wolf of the SS är slutet helt fantastiskt och jag ser fram mot att så fort som möjligt ta del av den avslutande delen i trilogin. Även fast Ilsa, Harem Keeper of the Oil Sheiks inte är lika brutal och skoningslös som She Wolf of the SS innehåller filmen tillräckligt mycket sex och våld för att göra vilken exploitationfantast som helst belåten. Ilsa, Harem Keeper of the Oil Sheiks är en värdig uppföljare som nästan är lika bra som sin föregångare. Varmt rekommenderad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar