fredag 14 november 2014

Wrong Turn 6: Last Resort (2014)
Danny ärver ett gigantiskt hotell i det lilla samhället Hobbs Spring, djupt inne i Appalacherna. Tillsammans med sin flickvän Toni och några vänner åker han dit för att ta en titt på de nya ägorna. När de anländer välkomnas de av hotellets omsorgsfulla men udda arbetsbin Jackson och Sally och duon har speciella planer för Danny. Snart inser vännerna att de inte är ensamma i det stora godset. I källaren gömmer sig en hungrig familj av missfoster som är ute efter blod.

”I don’t know how to break this to you, man, but what we got here is classic mountain breeding.”

Wrong Turn och dess uppföljare är 2000-talets svar på Friday the 13th-franschisen. De är förstås inte i närheten lika bra men jag kan ändå inte låta bli att titta varje gång en ny rulle dyker upp. Filmerna om den skogstokiga inavlade kannibalfamiljen verkar aldrig ta slut, nya kapitel i historien släpps på löpande band. Nu har turen kommit till den sjätte delen i serien, Wrong Turn 6: Last Resort. Filmen inleds i klassiskt slasherfilmsmanér med att ett förälskat par slänger kläderna, hoppar i en varm källa ute i skogen och ligger med varandra - och vi vet ju alla vad detta leder till. När paret får på sig kläderna igen och hoppar på sina mountainbikes dröjer det inte många sekunder innan killen får en pil genom ansiktet och tjejens ögon genomborras av taggtråd, innan huvudet kapas från resten av kroppen. När filmtiteln dyker upp får liken agera siffran VI.

”There’s something about this place. Haven’t you guys felt different since you got here?”

Jag kan ju erkänna att mina förväntningar inte var särskilt höga när jag satte mig ner för att se vad Wrong Turn 6 hade att erbjuda. De senaste bidragen har väl varken varit särskilt bra eller dåliga (med undantag för den tredje delen som var usel) men man har fått valuta för pengarna och jag har sällan känt mig snuvad på konfekten när det hela har varit över. Wrong Turn 6 börjar som de senaste delarna i serien. Det är lagom hjärndöd underhållning med standardfigurer som röker brajj och tänker med könsorganen. Under filmens sista halva händer det dock något och det är fullt ös och slängs en jävla massa ved på brasan. Wrong Turn 6 exploderar i naket (det är definitivt den snuskigaste delen i serien) och blodiga mord och även fast inledningen är brutal så är det ingenting mot vad som väntar under de sista trettio minuterna. Folk får benen avslitna i en gynekologstol, arslet fullpumpat med vatten så att magen sprängs och vassa föremål gör snygga människor fula. Redneckkannibalfamiljen ser plastigare ut än någonsin, nya inavlade karaktärer gör entré men den sjätte delen skiljer sig en hel del från de tidigare bidragen och levererar en ny tvist till storyn som får mig att för första gången på länge längta efter nästa del i serien. Det är en underhållande mix av The Texas Chain Saw Massacre, Deliverance och våldsam slasherfilm och Wrong Turn 6 är tillsammans med de två första filmerna i serien förmodligen min favorit. Är du sugen på naket och blodiga våldsdåd så är Wrong Turn 6 en perfekt film att spendera nittio minuter tillsammans med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar