måndag 16 juni 2014

Skolflickors Hemligheter (1973)
En dotter vill hindra sin mamma från att vara otrogen och letar upp mannen för att göra allt i sin makt för att förhindra affären. Samtidigt letar en snuskgubbe efter en jungfru att offra till självaste Satan under en svart mässa tillsammans med likasinnade. Detta är bara några av de vilda äventyren i snuskfilmen Skolflickors Hemligheter

”BH…? Bort med den. De är inte moderna längre.”

Skolflickors Hemligheter går under flera olika titlar (den tyska originaltiteln är Was Schulmädchen Verschweigen) men det spelar ingen större roll vad man kallar den, summan av kardemumman är den samma – massor av töser kastar kläderna i en rasande fart för att hindra publiken från att fundera närmare på vad det är som egentligen händer. Filmen inleds osmakligt med att en pedofil lurar med sig en tös, efter löften om godis och ett möte med en söt hund, till en avlägsen källare men blir avbruten av två äldre kvinnor klär av sig nakna i rättvisans namn innan polisen kommer och arresterar snuskhummern. Det finns ingen röd tråd i Skolflickors Hemligheter (mer än nakna kroppar) och den ena absurda historien avlöser den andra. En alkis ser nakna kvinnor överallt, en man har sex samtidigt som polaren tittar på (tillsammans med en apa och en hund) genom ett nyborrat hål i garderoben, en lika kåt som poesitokig brevbärare försöker vinna kärleken, en satanisk mässa med allt som hör den till och ett nakenslagsmål är bara några av de ingredienser vi blir serverade under den korta (75 minuter) speltiden.

”Det är inte kul med ett utknullat fruntimmer som bara väntar på kuk.”

Hur kan man inte älska en film som denna? Det är sådär härligt osmakligt och humoristiskt på en och samma gång. Dialogen är underbar och jag kan inte sudda bort leendet på mina läppar när samtal låter ungefär såhär: ”Vad föredrar du för kvinnor?” (och den andra svarar) ”Kvinnor som lagar god gulasch och är lika heta i sängen”, eller den oskyldigt rasistiska kommentaren ”Se upp, spaghettisnaskare!”. När jag placerade dvdn i spelaren trodde jag att det skulle vara en svensk gladporrulle med svenskorna Marie Ekorre och Christina Lindberg i de största rollerna, men icke sa nicke. Christina (som är en av de vackraste kvinnorna från sjuttiotalets filmer) är bara med i några minuter och även fast Maria får lite mer speltid så är det på tok för lite. Skolflickors Hemligheter är en sexfilm där alla talar eller är dubbade till tyska och även fast det låter enerverande så är det en förbannat underhållande snuskfilm där allt faktiskt är ganska så oskyldigt. Vi får aldrig se några kön som ställer sig i honnör och även fast filmen är fullproppad med nakna rumpor och bröst så rycker det aldrig till i brallan, däremot är det jävligt roligt och jag kom på mig själv många gånger med att skratta högt åt de helt utflippade utspelen och dialogerna. Jag kan inte sticka under stolen med att jag är väldigt svag för lättklädda skapelser från sextio- och sjuttiotalet och Skolflickors Hemligheter är en riktig höjdare i genren och det är verkligen synd och skam att det inte görs filmer som denna längre. Mycket mer underhållande än såhär blir inte en snuskfilm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar