onsdag 20 juli 2011

La Ragazza Del Vagone Letto aka Terror Express (1979)Tre slibbiga figurer med dålig humor hoppar på ett nattåg och börjar terrorisera passagerarna. Ombord finns en rad bisarra karaktärer. En prostituerad, ett äldre par, en rik snuskhummer, en polis med en fängslad brottsling, en man och hustru med dotter vilken fadern inte har ett så hälsosamt intresse av och sist men inte minst otrogna Anna (den alltid lika lättklädda Zora Kerova från bland annat Cannibal Ferox) och hennes mesiga man.
Efter att de tre fjantarna sprungit runt och stört sig med de flesta passagerarna, slår de ner polisen ombord, tar hans pistol och håller en av tågets vagnar som gisslan. Nattåget förvandlas till Terror Express.

La Ragazza del Vagone Letto eller Terror Express som den är mest känd som är skriven av ingen mindre än George Eastman. Han säger i extramaterialet på Camera Obscura’s släpp av dvdn att han inte är särskilt nöjd med filmens manus då det mest var ett hafsverk för att få utnyttja studions tågvagn innan den skulle fraktas bort från filmstudion. Detta märks då historien i sig inte är särskilt nyskapande men det är inte vad jag är ute efter heller, då skulle jag inte titta på denna typ av film.
De tre rötäggen beter sig jävligt barnsligt åt filmen igenom och Terror Express går mest ut på att de har sex med den större delen av kvinnorna på tåget. Mest nämnvärd är den stående sexscenen med Zora Kerova som slutar i en konstig gruppvåldtäckt, samt tärningsspelet som går ut på att vinnaren får ligga med pedofilpappans dotter. Terror Express fungerar hyfsat bra tack vare utnyttjandet av de trånga utrymmena och de osannolika karaktärerna. Det är en blodfattig och varken otäck eller chockerande historia, utan en småkul variant av Aldo Lado’s Night Train Murders (recension HÄR). Det var 80 välspenderade minuter.


2 kommentarer:

  1. Great choice. Fans of Italian sleaze really need this one in their collection and the Camera Obscura DVD is a beauty !

    SvaraRadera
  2. Thanks! I've been wanting to see this since the VHS-days and after finding Camera Obscura DVD I knew it was time...and what a great release, perfect sound and picture and fun extras!

    SvaraRadera