tisdag 27 maj 2014

Warlock III: The End of Innocence (1999)
Telefonen ringer och en yrvaken Kris svarar i luren. Ett hus som gått i generationer ska rivas och då det enda blodsbandet som finns kvar är Kris får hon första tjing på att välja och vraka bland husets kuriosa innan det jämnas med marken. Då Kris blev adopterad som liten och aldrig fick träffa sina biologiska föräldrar ser hon detta som en sista chans att gräva i sitt förflutna. Väl där ger huset ifrån sig otäcka vibbar och Kris är på väg därifrån när hennes pojkvän och bästa vänner dyker upp för att stötta henne. När en mystisk främling som utger sig för att vara arkitekt knackar på dörren börjar allt gå fel. Främlingen vänder manipulativt vännerna mot varandra och det uppdagas att han är en ondskefull häxmästare som är där för att avsluta något han påbörjade för över trehundra år sedan.

”Go home, there’s nothing for you here.”

Warlock och dess uppföljare Warlock: The Armageddon gillar jag skarpt. Julian Sands är klockren i rollen som den ondskefulla häxan, vilken är utsänd av självaste Satan för att göra kaos med alla som kommer i hans väg. Den tredje delen i historien, Warlock III: The End of Innocence har ingenting med de tidigare filmerna att göra och den lyckas nästan fulländat med att misslyckas totalt med det mesta. Bruce Payne (som visserligen inte är en dålig skådis) har axlat Sands roll och den karismatiska ondska som Sands utstrålade är som bortblåst.

”For each of your spells I have twenty against them.”

Det är inte svårt att förstå varför Warlock III blev den (hittills) sista filmen i serien. Den känns och ser ut som en kass tv-film. Soundtracket är fruktansvärt och låter nästan uteslutande som någonting taget ur ett sunkigt tv-spel. Skådespelarna är inte mycket att hänga i granen och alla, inklusive huvudrollsinnehaverskan är inte det minsta sympatiska. Till en början verkar historien fokusera på ett hemsökt hus och den första halvan är olidligt tråkig. När sedan häxmästaren kommer in i bilden så kan jag inte sticka under stolen med att jag trodde att det skulle bli lite roligare, men det blev det inte. Även fast några våldsdåd dyker upp och några snusksekvenser tittar fram så är Warlock III en riktig soppa. Filmen innehåller en bra scen som involverar en nästan omotiverad nakenscen och en spegel men utöver detta kan jag inte komma på någonting som jag tycker är bra med filmen. Det är en minst sagt lam film. Warlock III är ett av de sämsta filmköpen på länge och jag kan inte ens rekommendera den till dem som vill se alla filmer i serien. Undvik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar