söndag 26 juni 2011

See No Evil (1971)


Efter att ha förlorat sin syn i en ridolycka flyttar Sarah in hos sina släktingar i ett överstort hus någonstans på den engelska landsbygden. Sarahs pojkvän Steve tar med henne för att rida och när hon kommer tillbaka inser hon snart att något fruktansvärt har hänt. Hennes släktingar har alla blivit mördade och hon står på tur…

See No Evil är en snyggt genomförd mysrysare. Filmen har en bra nerv rakt igenom och Mia Farrow är lysande i huvudrollen. Under större delen av filmen får vi bara se mördarens stövlar och hans fula silverarmband, vilket får oss tittare att känna oss lika ovetande om vad som sker som blinda Sarah. Omgivningarna är vackra som vanligt när det kommer till brittiska filmer från denna era. Koka en kopp te och sätt dig bekvämt i fåtöljen och njut av See No Evil. Gillar du detta så fortsätt med den ultimata ”blind kvinna irrar omkring” filmen, Wait Until Dark.


2 kommentarer:

  1. Jag blev nog allt besviken på den. Mest för att det hela urartade i en ganska stor antiklimax. Första halvan var bäst, men sedan blev det mest springa omkring på landsbygden - segt - mot en final som inte förvånade mig och som inte var spännande överhuvudtaget. Men det tycker jag :)

    SvaraRadera
  2. Håller med till viss del. Slutet är kasst men första timmen gillar jag skarpt! Skön upptrappning men skulle det inte vara för Farrow skulle det nog inte vara lika bra! Jag gillar dock upplägget, finns ju inte allt för många filmer av denna typ, men Wait Until Dark är ju bra mycket bättre!

    SvaraRadera