måndag 20 juni 2011

Tucker & Dale vs Evil (2010)Bondsluskarna Tucker och Dale åker för att renovera sin nyköpta stuga ute i skogen. Samtidigt beger sig ett gäng collegestudenter ut i samma skog för att bete sig precis så som vi är vana vid att de ska bete sig. De super, knarkar och knullar, och alla vet ju att detta bara kan sluta på ett sätt. I en liksäck.
Tucker och Dale stöter på collegestudenterna vid ett flertal tillfällen, under de mest bisarra förhållanden. Sent en kväll är Tucker och Dale ute och fiskar och skrämmer slag på en tjej så att hon trillar och slår huvudet på en sten. De räddar henne och tar med henne hem till sin stuga. Efter en rad olyckor är collegestudenterna övertygade om att Tucker och Dale är galna mördare, som i sin tur tror att collegestudenterna ingår i någon form av självmordskult, då de dör en efter en på de mest skruvade sätt. Vem kunde tänka sig att en rad missförstånd kunde leda till så mycket död?

Tucker & Dale vs Evil är mycket bättre än vad jag kunde tänka mig. Den använder sig av alla skräckfilmens klichéer och gör det för en gångs skull riktigt bra. Parodier på skräckfilmer brukar, med få undantag (Shaun of the Dead och The Return of the Living Dead är de enda jag kan komma på just nu) bli riktigt dåliga. Här lyckas de förvånansvärt bra. Visst, den tappar lite mot slutet och blir något segdragen, men stundtals är den riktigt jävla rolig och Alan Tudyk och Tyler Labine är klockrena i rollerna som Tucker och Dale. Jag ser spänt fram emot regissören Eli Craig’s nästa film.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar