onsdag 8 juni 2011

Deepstar Six (1989)Deepstar Six är en ubåt där besättningens jobb är att stabilisera missilplattformer under vatten. När de spränger en underjordisk grotta väcker de ett okänt väsen, ett monster som en efter en tar livet av besättningen.

Efter succén med John Cameron’s undervattensfilm The Abyss följde en rad filmer i samma anda. 1989 släpptes två stycken till. Leviathan var den ena, den andra var Deepstar Six.
Regissören bakom Deepstar Six är Sean S. Cunningham, mannen bakom slaherfavoriten Friday the 13th. Riktigt lika bra lyckas han inte här. Det dröjer en timme innan monstret uppenbarar sig och sen ser man knappt röken av gummiklumpen.
Det är inte en dålig film men den är heller inte särskilt bra. Det händer alldeles för lite och slutscenen är en direkt kopia av slutet i Leviathan eller vise versa. Det spelar ingen roll för Leviathan är i mina ögon en bättre film. Om ni inte är som jag, helt insnöade i denna typ av film räcker det att se trailern för den summerar Deepstar Six ganska bra.

Något jag finner ganska märkligt är att i nästan alla filmer som utspelar sig i trånga utrymmen, långt ifrån civilisationen är att karaktärerna nästan alltid är supersugna på McDonald’s. Här önskar sig flera i besättningen det mer än någonting annat. Själv kan jag komma på 1000-tals saker jag hellre skulle önska mig om jag inte sett solen på år och dagar. I och för sig har jag inte varit under vatten mer än i någon minut så vad vet jag.

Det har gjorts på tok för lite filmer i denna genre och jag tar mer än gärna emot tips om det motförmodan är någon jag missat. Hur dåliga filmerna än visar sig vara, dras jag till dom likt malen dras till ljus. Jag måste de dem.


7 kommentarer:

 1. Underbart skrivet!
  Dock lite besviken över att du valt att se denna utan mig. Men jag antar att den hamnar en bit bakom Leviathan som i sin tur hamnar en bra bit bakom The Abyss.

  SvaraRadera
 2. Tackar Tackar!
  Det är många filmer som skulle passa in i vår odyssé av dålig (bra) smak men tiden räcker ju inte till tyvärr. Med detta sagt är det dax för filmdag snart jag har ju tex semester första veckan i juli så då borde ju någon dag kunna passa båda!

  SvaraRadera
 3. Du bara måste se The Intruder Within från regissören till mästerverket Rituals. Läs mer här:

  http://weekend-video.blogspot.com/2009/02/intruder-within-1981.html

  Tack för din länkning med!

  SvaraRadera
 4. Tack själv och tack igen för tips! Alltid kul att bli rekommenderad om små obskyra saker som de flesta förmodligen skiter fullständigt i!

  SvaraRadera
 5. Förresten..Du har inga fler "monsterundervatten" filmer att rekommendera förutom de vanliga man sett? Klurig genre att kolla upp...

  SvaraRadera
 6. Inga direkt på rak arm att dela med mig av men kolla upp The Rift annars. Skrev om den på bloggen och det var kanske inte roligaste man kan läsa för jag sågade den rätt bra. Dock ska jag se om den för att se om den verkligen var så illa :)

  SvaraRadera
 7. Såg den för säkert 15 år sedan och har med för mig att den var riktigt kass. O andra sidan är det ju Pieces regissör så det kanske är dax att se den igen, den är ju trots allt inte särskilt lång...

  SvaraRadera