torsdag 5 april 2012

Trip with the Teacher (1975)Lärarinnan Miss Tenny tar med sina fyra kvinnliga elever på en skolutflykt i öknen. Samtidigt får bröderna Pete (som ser ut som en samtida George Harrison) och Al punktering och den vänliga Jay stannar för att hjälpa till. De bestämmer sig för att slå följe och åka motorcykel tillsammans. De tre männen fattar tycke för de fnittrande och flirtande eleverna och följer efter bussen. På en bensinstation inser vi att Al inte är en trevlig figur då han mördar en gammal man som vägrar att torka bort spilld bensin från Als motorcykel. Skolbussen går sönder mitt ute i ingenstans och då busschauffören Marvin inte lyckas klura ut vad felet är inväntar den strandsatta skolklassen hjälp. De tre motorcykelkillarna dyker snart upp och hjälper till att bogsera bussen, inte till räddning utan till en avlägsen stuga där allt snart ballar ur. När Marvin försöker styra upp situationen med att ta till nävarna bli de båda bröderna ilskna och kör ihjäl honom. Skolklassen och den intet ont anande Jay inser snabbt att de ligger riktigt risigt till. Al och Pete har inga intentioner på att låta dem lämna platsen med livet i behåll.

”Look at that Al, he looks like some kind of freak!”

Även om Trip with the Teacher faller under samma genre som klassiker såsom The Last House on the Left, The House on the Edge of the Park (recension HÄR), I Spit on Your Grave, Fight for Your Life (recension HÄR) och Night Train Murders (recension HÄR) blir det aldrig lika grafiskt, brutalt eller sadistiskt. Trots att Trip with the Teacher är tam i jämförelse är det en underhållande skitfilm jag gärna fördriver 90 minuter med.
Igor Kantors musik låter ofta som ett soundtrack taget från en mjukporrfilm och det är inte så konstigt då Igor komponerat musiken till flera Russ Meyer filmer. Nu låter det kanske som någonting negativt men så är inte fallet, det förstärker enbart filmens sleaziga känsla och nu i efterhand kan jag inte tänka mig ett annat soundtrack. Trip with the Teacher är ren exploitationfilm, ingenting annat. Filmen innehåller det mesta som hör genren till som tjejslagsmål, tvivelaktiga sexscener och till och med en actionladdad motorcykeljakt. Slutscenen är helt absurd men det gör bara filmen ännu bättre, dessutom är det första gången jag ser någon bli kvävd genom att få huvudet nedtryck i sanden. Jag tackar gudarna för att folk fortfarande inte har lärt sig att man aldrig ska fråga slödder vad de är ute efter, det slutar aldrig bra och inte heller här vilket jag är tacksam för. Filmen skulle dock aldrig vara någonting utan Zalman King som spelar Al. King är perfekt i rollen som den ständigt trötta och fnissande psykot. Han har dessutom förbannat snygga glasögon, de tar han självklart av sig alldeles för tidigt i filmen och där under döljer sig en ful nuna. Lärarinnan är förvånansvärt anonym i filmen vilket man inte kan tro när man läser dess slogan: How far should a teacher go to protect her students? Hon brusar upp lite då och då och får sina kläder avslitna men i övrigt är hon filmens minst intressanta karaktär. Trip with the Teacher är som sagt inte särskilt våldsam eller chockerande. Vad som däremot är chockerande är det låga betyget på imdb (som många innan mig har reagerat på) vilket är helt obefogat. Om man ger Trip with the Teacher så pass dåligt betyg borde man helt enkelt inte titta på denna typ av film.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar