måndag 31 oktober 2011

The Cycle (2009)En ung kvinna blir jagad genom skogen av en man med diffusa konturer. Hon lyckas ta sig till en landsväg där hon nästan blir påkörd av Carrie som är på genomfart. Carrie ger henne motvilligt skjuts. Vettskrämd berättar kvinnan vad hon varit med om. Allt leder tillbaka till 1967, då den värsta gruvolyckan i Pennsylvanias historia inträffade. 239 gruvarbetare miste livet och ingen tog på sig skulden.

Jag gillar Daryl Hannah skarpt och har gjort det långt innan hon fick tillbaka sin kortlivade popularitet i Kill Bill filmerna. Förutom att hon är en förbannat bra skådespelerska ser hon också väldigt säregen ut, på ett bra sätt. Det är ungefär som med Juliette Lewis. Precis som med Juliette får Daryl på tok för lite stora roller och det är samma sak i The Cycle. Trots att hon har ”huvudrollen” enligt filmaffischen är det inte Daryl Hannah som får mest tid på skärmen, utan en ganska medioker Leah Gibson i förskräcklig frisyr.
Tillbaka till filmen.
Jag gillar konceptet när filmskapare väljer att återberätta en historia i själva filmen. Här blir det helt fel och nutiden är mer intressant än dåtiden. Idén i sig är ganska intressant men för många element är involverade och det blir tillslut pannkaka av allt. The Cycle förblir en film som vi sett för många gånger tidigare, jag i alla fall som redan sett två filmer (Wrong Turn 4: Bloody Beginnings och Vertige) på liknande tema under en veckas tid. The Cycle är en dålig film (det var förmodligen därför filmbolaget bestämde sig för att döpa om filmen till The Devil's Ground) med en alltid lika bra Daryl Hannah.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar