lördag 14 maj 2011

Paranormal Activity 2 - Tokyo Night (2010)


Nej, det är inget skämt. Japan gör en Italien och hoppar på en supersuccé så fort de bara kan. 

Den första Paranormal Activity var en helt ok nollbudget film men i grund och botten en besvikelse. Del två var helt fruktansvärd.
I den japanska Paranormal Activity 2: Tokyo Night är det samma sak igen fast i Tokyo.

Haruka kommer hem från USA efter att brutit båda sina ben i en bilolycka. Hennes lillebror Koichi som är besatt av att videofilma allt får stanna hemma och passa henne medan deras far åker iväg på jobbrelaterad resa.
Och lika klart som att flugor dras till skit börjar konstiga saker att hända. Oförklarliga saker. Paranormala saker.

Anledningen till att jag gav Tokyo Night en chans överhuvudtaget var för att jag var sugen på att skriva en recension av en riktigt dålig film. Så var inte fallet.
Visst, det är inte en särskilt bra film egentligen och den tillför inte mycket till de två föregångarna. Vad som däremot var bra var den otäcka stämningen som infann sig när ingenting hände. När det väl hände saker blev det samma visa igen med dörrar som öppnas, stolar som flyttas och andra liknande ”paranormala fenomen”. Inte särskilt skrämmande.
Men som med de flesta skräckfilmer som kommit från japan sedan Ringu och Ju-on satt jag mest och väntade på att dessa figurer skulle infinna sig även i Tokyo Night. Det gjorde de, till filmens fördel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar