onsdag 18 maj 2011

The Evil That Men Do (1984)Den pensionerade yrkesmördaren Holland får reda på att hans polare Hidalgo som är journalist blivit torterad till döds av Clement Molloch, även känd under namnet Doktorn. När han dessutom får se inspelade intervjuer med andra som fallit offer för dennes tortyr bestämmer han sig för att axla sitt gamla yrke en sista gång. Med sig tar han journalistens änka och dotter som täckmantel till Guatemala för att sätta stopp för Doktorns terror.

Detta är en tidstypisk Bronson-Rulle regisserad av J. Lee Thompson. Även om de flesta verkar tycka att Bronson’s 80-tals filmer suger ganska rejält måste jag nog få lov att säga att det är detta årtionde jag föredrar mest när det kommer till Charles Bronson.
Thompson’s och Bronson’s samarbete med 10 To Midnight och Murphy’s Law tillhör mina favoriter med skådespelaren.

The Evil That Men Do är precis som 10 To Midnight och Murphy’s Law en ganska våldsam film. Den är härligt sunkig med en som vanligt stenhård Bronson som dessutom kan läsa på läppar.
När en film inleds med att Bronson kastar en kniv följt av en stillbild av honom med hans namn vet man precis vad man har framför sig. Bronson på rutin i en sliskig och actionfylld hämndodyssé. Precis som jag vill se honom.


2 kommentarer:

  1. Always wanted to see this one! Bronson rules.

    SvaraRadera
  2. Yeah it's a really good one. I just felt like watching Bronson like two months ago so I ordered like 20 movie with him and I gotta say I like his 80's movies the most. Some people say they are just plain bad and sadistic and Bronson is walking around in them like he was in a fog. But I love 'em expecially the ones he did together with Michael Winner and J. Lee Thompson.

    SvaraRadera