fredag 30 mars 2012

Coffin Rock (2009)Jess är en kvinna som önskar sig barn mest av allt i hela världen men hon och hennes man Rob har stora svårigheter, de har försökt i 13 månader utan något resultat. Tillsammans beger de sig till en fertilitetsklinik för att undersöka om Robs spermier fungerar som de ska. En ung man vid namn Evan sitter i receptionen och blir ohälsosamt intresserad av Jess. Han kollar upp deras adress och tar första bästa buss dit, flyttar in i en husvagn och börjar jobba i den lilla staden. Ovissheten om vem eller vad som är problemet hos paret Jess och Rob resulterar i ett stort bråk. Rob stannar hemma och har prestationsångest medan Jess slänger igen dörren och sticker ner till den lokala puben där ett tjejband spelar rock n roll och männen satsar pengar på ett krabbrace. Rob får dåligt samvete och åker ner till krogen för att hämta Jess men hon blåser av honom och ragglar dyngrak där ifrån till sitt jobb, för att komma bort ett tag. Evan dyker upp och visar henne en bebiskänguru och de ligger med varandra men mitt i akten ångrar sig Jess och rusar hem. Evan, som uppenbarligen inte riktigt är som han ska, blir överlycklig och tror att de är ett par men då han ser Jess och Rob kramas i deras hus blir han skogstokig och åker hem och slår ihjäl sin bebiskänguru. När Jess förklarar för Evan att allt var ett misstag fattar han fortfarande inte galoppen. Som om saker och ting inte vore illa nog blir Jess gravid och oddsen ligger på att det är Evan som är fadern. Evan är en djupt störd ung man som är övertygad att de är menade för varandra. Jess liv förvandlas till en mardröm.

Coffin Rock berättar en historia vi har sett flera gånger tidigare. Kille träffar gift kvinna, kvinna ligger med kille, kille blir besatt av kvinna, kvinna vill inte ha något med kille att göra, kille blir galen. Trots att man vet exakt vad som ska hända sitter jag på helspänn filmen igenom. Detta är mycket tack vare bra skådespelare och de många gånger dåligt utförda klichéerna fungerar här alldeles utmärkt trots att de har använts fler gånger än jag kan räkna. Coffin Rock har jämförts med Fatal Attraction men det är lite missvisande. Filmen handlar om en affär som går överstyr men där slutar likheterna. Här är det inte Glenn Close som kokar en kanin utan den unga förmågan Sam Parsonson som lägger en död känguruunge i parets barnkammare. Coffin Rock är en spännande psykothriller där Parsonson är mycket bra som psykopaten Evan och Lisa Chappell likaså som den osympatiska Jess. Det svårt att förstå varför den sympatiska Rob stannar hos henne och det är nästan så att man tycker synd honom när han går från plågad make till lycklig blivande familjefar.
Australien har spottat ur sig mängder av bra film den senaste tiden och det är konstigt att jag helt missat Coffin Rock. Det blev ännu en positiv överraskning och det är alltid lika trivsamt att bekanta sig med en ny eller gammal rulle från landet där de flesta invånarna verkar vara helt från vettet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar